Home » BEAUTY » RainPharma in de spotlights voor Black Friday

RainPharma in de spotlights voor Black Friday

RainPharma Workshop Black Friday

Gisterenavond tot laat in een RainPharma workshop gezeten voor een stralende huid en vandaag breng ik speciaal voor jullie en vóór Black Friday al verslag uit. All lights on RainPharma!

Blog life, tough life, maar a girl’s gotta do, what a girl’s gotta do. Zeker voor een biologisch beautymerk zoals RainPharma van eigen bodem that walks its talks. Enkele jaren geleden ontdekte ik een kleine selectie gezichtsproducten van RainPharma via de Beauty Boxes van Goed Gevoel. Toen had ik nog nooit van het merk gehoord. Maar ik was wel erg nieuwsgierig door hun eenvoudige wit-zwarte tubes met handgeschreven boodschap (die wel enige ontcijfering vroeg van mij). Ik heb ze met plezier, maar ook in alle onwetendheid gebruikt.

De november editie van Goed Gevoel is volgens mij nog nooit zo snel over de toonbanken gevlogen. Reden? Een volledig RainPharma verzorgingspakket voor het gelaat van A tot F in reisformaat. Op de valreep heb ik me zo een exemplaar kunnen bemachtigen. Maar voordat ik deze begeerde luxueuze gezichtsbehandeling startte, wilde ik toch wel eerst weten waar al die hetze om te doen was.

Alphabet Facial Treatment

Via Facebook zag ik dat er RainPharma workshops in verschillende thema’s werden georganiseerd door Kokoro opgericht door Sofie Verheirstraeten. Met enkele vriendinnen schreef ik me in voor de workshop “Respecteer je huid en laat ze stralen”, helemaal in lijn met de facial treatment die ik dus had. Het beloofde geen alledaagse, misschien wel confronterende ervaring te worden. Mooi zo, want ik hou niet zo van standaarden. Met een select groepje ladies namen we plaats aan een lange verzorgingstafel voorzien van infobrochures, notitiemateriaal, healthy snacks only en veel drinkwater.

RainPharma Workshop Stralende Huid Kokoro

Rond ons: het hele RainPharma-gamma, netjes gepresenteerd in kerstsfeer. Voor ons: een blanco flip chart èn onze enthousiaste gastvrouw Sofie.

Workshop Sofie RainPharma Producten

Vroeger was het de trend in de verzorgingsindustrie om hele productielijnen op basis van Q10, cosmetisch goud of zelfs kaviaar aan te bieden.

Dè trend in cosmeticaland nu zijn verzorgingsproducten die zo natuurlijk mogelijk zijn: plant-based, biologisch, ecologisch, fair trade, cruelty free, en ja, zelfs vegan. Doordat we meer met ecologie bezig zijn, willen we best wel wat meer uitgeven aan kwalitatieve, duurzame en biocosmetische producten. En merken spelen daar nu handig op in. Maar welke producten zijn dan effectief het beste? Die met een parabeenvrij label of de duurdere merken? En vullen ze hun beloftes wel in om zo goed te zijn voor je huid als ze laten uitschijnen? Op het eerste gezicht zijn de producten van RainPharma eerder aan de dure kant. Zonder kennis van zaken of de reden achter het prijskaartje van RainPharma, grijp je misschien eerder naar goedkopere merken die hetzelfde beloven. Jammer genoeg doen deze producten soms nog meer kwaad dan goed.

Met hun workshops wil RainPharma ons leren hoe we met kennis van zaken beter zorg kunnen dragen voor onze huid en ze stralend gezond terug in balans te krijgen. Start Smart. Mythes en fabeltjes worden doorbroken.

Onder het motto “Weet wat je smeert” krijg je inzicht in de cosmeticaproducten om je huid langs de buitenkant te verzorgen. Je leert schadelijke, chemische ingrediënten te herkennen die aan bepaalde producten worden toegevoegd, zoals parabenen, sulfaten, minerale oliën en hormoonverstoorders. Kwantiteit boven kwaliteit dus. Jammer genoeg zijn deze chemicaliën schadelijk en agressief voor je huid. RainPharma bant alle nasties en gebruikt enkel plantaardige producten. Ze hebben ook een no-nonsense aanpak, zonder overpromising of je iets voor te liegen. RainPharma mag dan wel een hoger prijskaartje hebben, maar dat is volledig terecht. Check de tweede foto van dit artikel en je ziet waar ze voor staan en waarin ze hebben geïnvesteerd. Ook kom je veel langer toe met deze producten, door hun hoge kwaliteit.

We leerden verder dat je huid verzorgen ook langs de binnenkant nodig is. (sk)inside en outside moet je aandacht hebben voor je huid. Natuurlijke voedingssupplementen, extra vitamines of eiwitten aan je eetpatroon toe voegen doet je huid alleen maar goed. En water is ook een must om je huid tiptop te krijgen.

Je huid heeft 2 belangrijke functies: beschermen en zuiveren. Logisch dat chemicaliën die beschermlaag van je huid aantast en schadelijke stoffen hun gang laten gaan. Onzuiverheden, uitslag, … zijn dan het gevolg. Bovendien zuivert je huid zich van binnen naar buiten. Leg je een hele laag make-up op je gezicht of gebruik je een ondoordringbare deo, kan je huid zijn vuiligheid op geen enkele manier kwijt. Uiteindelijk zit je zo in een straatje zonder einde: het gebruik van schadelijke producten houdt een slechte huid in stand.

Met deze kennis gingen we zelf aan de slag met de gelaatsproducten van RainPharma die focussen op die 2 huidfuncties: reinigen, voeden en balans houden. Je leert de gezichtsproducten op de juiste manier te gebruiken, op droge of natte huid en op welk tijdstip.

Workshop DIY Testen

Uiteraard hoef je niet elke dag het volledige gelaatsritueel te volgen. Oef. Als quickfix fanaat en multitasker kreeg ik goeie tips mee: je komt al  heel ver in je huidverzorging met 2 tot 4 basics uit het gamma. 

RainPharma Workshop Alphabet Steps to Beautiful Face Skin

D+F in de ochtend: Voordat je in de douche springt, kun je de Dedicated face wash gelaatsreiniger op je gezicht smeren. Die spoel je meteen af tijdens het douchen. Speaking of which, hun doucheproducten ruiken niet alleen heerlijk, maar doen ook wat je huid nodig heeft. Een andere quickfix voor in de douche is de After oil. Deze olie breng je na het wassen op je lichaam aan in de douche, je spoelt je af (best met koud water voor de durvers) en zo blijf je de hele dag gehydrateerd én je krijgt er een subtiel geurtje bovenop. Na je douche breng je 1 van hun musthaves aan op je gezicht: Faithful face guard 4-in-1-serum. Dit is een gezichtsserum, oogverzorging, dag- en nachtverzorging ineen.

‘s Avonds reinig je je gezicht met A+FAmazing oil cleanser of de Advanced Precleanser (deze vind ik net iets beter maar kost wat meer). Je F hecht zich beter met de Elimentary toning mist, maar hoeft niet per sé als je pas een keer kennis wilt maken met deze gelaatsverzorging.

Genoeg tips dus om je verlanglijstje vandaag voor te bereiden voor Black Friday morgen. Scoor je favoriete producten, try-outs en musthaves aan oplopende kortingen. Verder zijn er ook hele mooie geschenkpakketjes in de aanbieding voor onder de kerstboom of lekker voor jezelf. Hier vind je de lijst van alle deelnemende RainPharmawinkels in je buurt: RainPharma Black Friday Stores en de spelregels voor dit nationale ‘it’s raining RainPharma discounts event’ van 10u tot 22u.

RainPharma Shower Products

Mijn lijstje is alvast klaar. Thank me later with lots of love and love the skin you’re in! ;-)

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.