Home » LIFESTYLE » food & drinks » Recept: boekweit pizza

Recept: boekweit pizza

40562538_2052547994764199_8045512629277425664_n

Wie wordt er nu niet blij van pizza? Sindskort maak ik regelmatig pizza’s van boekweitmeel.

Pizza van boekweitmeel is even heerlijk als de real deal, maar met iets minder guilty feeling. Ze zijn glutenvrij én als je wilt ook vegan! Je kan eindeloos variëren met de toppings. Eerst dacht ik nooit een lekkere krokante korst te krijgen, maar niets is minder waar. Tip: maak de bodems niet te dik, hoe dunner ze zijn , hoe krokanter de pizza. De pizza is net groot genoeg voor 1 persoon. Je kan het recept natuurlijk zoveel als je wilt verdubbelen voor meer pizza’s.

Wat je nodig hebt:

  • 40 gram boekweitmeel
  • 80 ml water
  • 1 eetlepel pizzakruiden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • toppings naar keuze

Zo maak je het:

1. Meng de kruiden onder het meel. Verwarm de oven alvast voor op 200° C.

40409729_2168863506668250_3616508840012414976_n

2. Voeg het water toe. Meng dit tot een glad beslag met een garde.

40614710_232941500903151_1725100719977005056_n

3. Doe wat kokosolie in een koekenpan en bak van het beslag een dunne pannenkoek. Let op: bij boekweitmeel moet je langer wachten om de pannenkoek om te draaien dan bij de gewone versie. Geduld hebben is dus een must! Zorg er ook voor dat je zo weinig mogelijk of geen openingen in je pannenkoek krijgt: hierdoor kunnen je toppings doorlekken.

40488520_1840028969406070_984438055072956416_n

4. Als de pannenkoek goed gebakken is leg je hem op een rooster. Zo krijgt hij het langs overal lekker warm en wordt die heerlijk krokant.

5. Nu is het tijd om de pizza te beleggen! Leef je uit met je favoriete toppings! Ik ging voor tomatensaus, paprika, champignons en mozzarella.

40534871_320456935198593_966069622409265152_n

6. Bak de pizza nu 15 minuutjes. Hierna kun je hem meteen oppeuzelen!

Enjoy!!

Shoppen, lekker en gezond eten, beestjes, reizen, een vleugje Disney, meezingen met m’n favoriete songs en af en toe een dansje. Dat zijn dingen die me telkens weer, een beetje meer, oprecht gelukkig maken.