Home » LIFESTYLE » food & drinks » Recept: crunchy kerstkoekjes met kaneel

Recept: crunchy kerstkoekjes met kaneel

Recept: crunchy kerstkoekjes met kaneel

Nog een paar dagen en dan is het weer zover: gezellig samen zijn met je geliefden, lekker eten en vooral genieten! Kerstkoekjes kunnen natuurlijk niet ontbreken op een dag als deze, daarom heb ik voor jullie dit super makkelijk recept dat je in no-time op tafel tovert!

Wat heb je nodig?

  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 170 gram bloem
  • Snufje zout
  • 100 gram zachte boter
  • 170 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 0,5 eetlepel vanille extract
  • Wat extra suiker
  • 1 el kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom.
  3. Meng nu de boter met de suiker in een aparte kom. Voeg hierna ook het ei toe en het vanille extract en roer dit goed door.
  4. Meng tot slot de 2 mengsels door elkaar.
  5. Maak een mix van de overige suiker en kaneel.
  6. Vorm balletjes van het deeg en rol die dan door het kaneel-suiker mengsel.
  7. Duw de balletjes een beetje plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de koekjes 15-20 minuten tot ze mooi bruin kleuren.

Enjoy!

Shoppen, lekker en gezond eten, beestjes, reizen, een vleugje Disney, meezingen met m’n favoriete songs en af en toe een dansje. Dat zijn dingen die me telkens weer, een beetje meer, oprecht gelukkig maken.