Home » LIFESTYLE » food & drinks » Recept: cupido cupcakes

Recept: cupido cupcakes

Recept: cupido cupcakes

Valentijn is voorbij, maar het zonnetje en de fluitende vogeltjes zijn blijven hangen! Reden te meer om al dit geluk te vieren met deze heerlijk zoete cupido cupcakes: ideaal om te delen met je geliefden en ook nog eens super simpel om te maken!

Wat heb je nodig?

Voor de cakejes

  • 250 g boter
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 300 g kandijsuiker
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 250 ml amandelmelk
  • 6 eetlepels rode kleurstof

Voor de topping

  • 40 g bloem
  • 240 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 200 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 g donkere chocolade

51882854_969990096722092_5901558967653367808_n

Zo maak je ze

De cakejes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Mix de boter tot een romige massa. Voeg ook de suiker toe en mix nog eens goed door.
  3. Doe daarna ook de eieren en het vanille extract erbij en mix voorzichtig op een lage stand.
  4. Zeef de bloem en het cacaopoeder onder de massa en voeg er ook de kleurstof en het bicarbonaat toe. Roer nu goed door elkaar.
  5. Verdeel het deeg over een cupcakevorm.
  6. Bak de cakejes ongeveer 20 min tot ze mooi gaar zijn. (als je er in prikt met een satéprikker mag er geen deeg meer blijven plakken)

De topping

  1. Doe de melk in een steelpannetje en meng de bloem er onder. Zet het pannetje nu op het vuur.
  2. Breng het mengsel zachtjes aan de kook. Eens het kookt, verlaag je het vuur en blijf je nog zo’n 5 minuutjes roeren. Het mengsel moet een soort stroperige structuur krijgen.
  3. Doe het mengsel in een kom en dek af met plastic folie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Mix ondertussen de boter met de poedersuiker en de vanille. Als alles goed gemengd is, voeg je het mengsel van melk en bloem toe en mix nog eens 5 minuten.
  5. Zet de frosting nog 15 minuten in de koelkast en hij is klaar voor gebruik!
  6. Smelt de chocolade, doe het in een spuitzakje en spuit er hartjes mee op bakpapiertje. Zet de hartjes in de koelkast om hard te worden. Daarna kan je ze gewoon van het bakpapier pellen.
  7. Nu enkel nog de cupcakes versieren met de frosting en de hartjes en je bent klaar!

Enjoy!

Shoppen, lekker en gezond eten, beestjes, reizen, een vleugje Disney, meezingen met m’n favoriete songs en af en toe een dansje. Dat zijn dingen die me telkens weer, een beetje meer, oprecht gelukkig maken.