Home » LIFESTYLE » food & drinks » Recept: gebakken havermout met rood fruit

Recept: gebakken havermout met rood fruit

Recept: gebakken havermout met rood fruit

Jep, ik probeer echt wel cleaner te eten, maar aan zoetigheid kan ik niet weerstaan. Gelukkig is dit receptje zoet, maar ook niet al te slecht voor je lijn!

Ik had nog heel wat havermout over van mijn gezonde koekjes. Dus speurde ik Pinterest af voor een zoet én gezond recept met havermout. Zo kwam ik uit op dit recept voor gebakken havermout met rood fruit. Omdat ik zelf hier en daar wat ingrediënten heb vervangen, doe ik het toch nog even voor jullie uit de doeken.

Wat heb je nodig?

  • 125 gr havermout
  • Rood fruit (ik gebruik frambozen, blauwe bessen, aalbessen & braambessen)
  • 2 eieren
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 0,5 theelepel vanillepoeder
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • Vetstof (boter, kokosolie, …) om in te vetten

Benodigheden

Zo maak je het:

Meng de droge ingrediënten

1. Vermeng de havermout met de kokosbloesemsuiker, de vanillepoeder en de bakpoeder.

Meng de natte ingrediënten

2. Mix dan in een andere kom de melk met de eieren en de honing.

Doe het fruit erbij

3. Doe nu het fruit bij de droge ingrediënten.

Vet je ovenschaal in

4. Vet je ovenschaal in.

Doe de droge mix in de schaal

5. Doe nu de droge mix in de schaal. Zorg er voor dat het fruit niet bovenop ligt.

Giet het eiermengsel erbij

6. Giet er het eiermengsel bij.

In de oven

7. Laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180ºC.

Gebakken havermout met rood fruit

Resultaat? Een gezonde snack die overheerlijk is! Ik denk dat ik deze zelfs nog lekkerder vind dan de havermout-koekjes die ik onlangs maakte. Zeker een aanrader!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO