Home » LIFESTYLE » food & drinks » Recept: spicy pumpkin pasta

Recept: spicy pumpkin pasta

Recept : spicy pumpkin pasta

Als het aan mij ligt is de pumpkin spiced trend nog lang niet over! Van dit pastarecept wordt de pompoenlover in mij instant happy.

Met pompoen kan je heel veel kanten uit, van de beroemde Starbucks latte’s tot dit overheerlijke comfortfood recept. Ik kijk al uit naar de herfst die in aantocht is want dat is het ideale moment om van deze lekkernij te genieten. PS het recept is voor ongeveer 4 personen.

Dit heb je nodig:

  • een butternut pompoen
  • 180 ml groentebouillon
  • 50 ml Alpro soyaroom
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 500 gram champignons
  • 400 gram pasta naar keuze (ik gebruikte de spelt variant)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • wat verse bieslook

Zo maak je het:

1. Haal de pitjes uit de pompoen met een lepel en snijd hem in blokjes. zet dit even opzij.

40466371_299228664224820_6216870340967006208_n

2. Versnipper de ajuin en knoflook en stoof deze samen met de kruiden aan in een kookpot. Voeg nu ook de pompoenblokjes toe en roerbak enkele minuten.

40551601_234151100600982_2661787062365061120_n

40395516_222742408598226_8216416967192477696_n

3. Voeg de groentebouillon en de room toe.

40429958_223646291833690_7567023714538094592_n

4. Laat dit goedje voor een tiental minuutjes pruttelen.

5. Bak ondertussen de champignons.

40414471_298278494091820_2417814357103607808_n

6. Mix de saus tot een smeuïge massa en voeg ook wat bieslook toe.

40427105_169539130558695_8431642919470891008_n

40570629_1821195884629552_3900803690386161664_n

7. Kook de pasta gaar en meng deze met de saus. Serveer met wat champignons.

Enjoy!

Shoppen, lekker en gezond eten, beestjes, reizen, een vleugje Disney, meezingen met m’n favoriete songs en af en toe een dansje. Dat zijn dingen die me telkens weer, een beetje meer, oprecht gelukkig maken.