Home » BEAUTY » Renpure Originals Argan Oil

Renpure Originals Argan Oil

Renpure is een merk dat ik al kende van mijn vorige bezoek aan de Verenigde Staten. Toen was ik er heel tevreden over, dus besloot ik om de shampoo en conditioner van de Originals Argan Oil lijn mee te nemen. Of ik er nu nog zo tevreden van ben?

De producten komen in een blauwe fles met een bruine opdruk. Om eerlijk te zijn, vind ik dit toch wel één van de minder mooie verpakkingen. Het blauw staat zo flets in combinatie met het bruin, maar het valt wel op in de badkamer.

De producten beloven gezond en gevoed haar. Arganolie kan met zijn unieke structuur immers doordringen in de kern van het haar. Hierdoor is er tijdens het wassen minder wrijving en afbreking van het haar. Verder zou de arganolie het haar tegen hitte en de zon beschermen. Het resultaat zou prachtig, glanzend, zijdezacht en gezond haar zijn.

Renpure draagt natuurlijke ingrediënten hoog in het vaandel en gebruikt daarom goede ingrediënten. Het merkt schuwt sodium chloride, sulfaten, verf, harde zouten, parabenen en gluten. Zo bevat de shampoo heel wat zachte reinigers op basis van kokosolie, maar ook effectief argonolie. Vreemd genoeg vond ik ook Silicone Quaternium-17 terug in de lijst, een wateroplosbare silicoon.

In de conditioner zitten heel wat vette oliën op basis van palmolie. Spijtig wel, want het ontginnen van palmolie heeft een grote impact op het milieu. Daarnaast bestaat de conditioner ook uit arganolie, zeewierextract, suiker en een silicoon. Opnieuw jammer, want voor de rest is het wel best een heel goed product.

De shampoo schuimt romig, maar niet overdreven en verdeelt zich makkelijke over de hoofdhuid. Het zorgt voor proper haar, maar niet squeaky clean. De conditioner is iets te dun voor mijn droge haren, dus ik moet er best veel van gebruiken. Als mijn haar rijkelijk ingesmeerd is met het product, voelt het wel knoopvrij en gehydrateerd aan. Het resultaat zijn mooie, zachte haren die mooi glanzen.

Jammer genoeg zijn de producten van Renpure hier niet verkrijgbaar, dus sla zeker een voorraad in als je naar Amerika gaat. De producten kosten er $6 (+ tax) per stuk.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!