Home » BEAUTY » Review van Weleda Hair Oil

Review van Weleda Hair Oil

Weleda Haarolie is een klein flesje dat het haar enorm hydrateert en verzorgt. Je kan het op verschillende manieren gebruiken. De ingrediënten zijn onder andere pindaolie, rode klaver, kliswortel en rozemarijn. Het ruikt dus ook naar rozemarijn en aardse geuren.

Hoe gebruiken?

Je kan de olie op drie manieren gebruiken:

Tegen een droge hoofdhuid en schilfertjes: na het wassen enkele druppels haarolie in de hoofdhuid masseren terwijl het haar nog vochtig is

Tegen droog haar: een kleine hoeveelheid over de lengtes van je haar smeren en dan een douchekap op zetten. Voeg warmte toe voor extra resultaat (warme handdoek of haardroger). Na een kwartier eruit wassen.

Tegen droog haar: na het wassen kan je twee druppels over je (vochtige) haar verdelen, focus op de puntjes. Dit zou elasticiteit, glans, hydratatie en zachtheid toevoegen aan je haar.

Mijn mening

Allereerst kan ik al zeggen dat ik vind dat de olie geweldig ruikt! Ik heb hem op twee manieren gebruikt.

Ik heb de olie een korte tijd in mijn haar laten trekken om hem dan daarna uit te wassen. Op deze manier is het haar niet te vet en voelt het toch zacht en gehydrateerd aan. Zeker een aanrader voor mensen met enorm droog haar.

Verder heb ik de olie gebruikt als een soort van leave-in. Dit werkte het best als het haar al droog was, want bij nat haar leek het haar niet op te drogen en leek het echt vettig. Op droog haar is het een aanrader, want het maakt het haar minder pluizig en zachter.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!