Home » LIFESTYLE » cities » Rome: de leukste adresjes

Rome: de leukste adresjes

aperitivo

Binnenkort een trip naar Rome gepland? Ontdek deze leuke adresjes.

Cappuccino

cappuccino

Ontbijten in Italië doe je gewoon met een cornetto en een cappuccino. De laatste dag sloten we af bij Gusto al 28.

Gusto al 28 – Piazza Augusto Imperatore, 28

Aperitivo

aperol

Italianen eten wat later dan we hier gewend zijn. Je vindt natuurlijk heel wat toeristenrestaurants waar de keuken de hele dag door open is, maar als je op zoek bent naar een authentieker restaurant zit je vaak pas tegen 21u met de voetjes onder tafel. Voor de kleine honger op voorhand is de aperitivo dus ideaal. Een cocktail (zoals een Aperol Spritz of Campari Soda voor € 8) met Italiaanse hapjes en soms zelfs een buffet waar je à volonté mag van proeven. Wij gingen op zoek naar een toffe aperitivo-bar in Trastevere. Daar vind je sowieso een tof plekje

Dinner

Er zijn vele goede adresjes in Rome, maar als je dan toch ergens moet reserveren is Maccheroni een aanrader. Het ligt verborgen op het Piazza delle Coppelle, in de buurt van het pantheon. Je kan er lekker eten tegen een redelijke prijs. Reserveer wel op voorhand als je een tafeltje op het terras wil, want ondanks dat het een groot restaurant is, zit het er toch snel vol.

Maccheroni – Piazza delle Coppelle, 44

Als je liever in kleiner restaurantje/winebar gaat eten, ga dan op zoek naar Le Tartarughe. Het is een gezellig en hip barretje waar je ook van het suggestiemenu kan kiezen. Een pasta heb je er vanaf € 10. Ook voor allerlei soorten wijn, speciaalbieren en aperitiefdranken zit je hier op de juiste plaats.

Le Tartarughe – Piazza Mattei, 7/8

Dessert

Zum

Ga eens voor iets anders dan een ijsje, een lekkere tiramisu bijvoorbeeld! In de buurt van de Piazza dei Fiori ligt Zum, een echte tiramisu-bar.

Zum – Piazza del Teatro di Pompeo, 20

Krijgt coups de foudre van design interieur, nagellakkleurtjes, minimalistische juwelen, cultuursteden en schoenen, veel schoenen.