Home » LIFESTYLE » food & drinks » Rossi Slowfood @ Leuven

Rossi Slowfood @ Leuven

Rossi Slowfood @ Leuven

Ik ga graag goed eten, maar dat moet niet altijd superfancy zijn. Rossi Slowfood in Leuven beantwoordt aan al die vereisten.

Rossi Slowfood is een Italiaans restaurant dat in de GaultMillau staat. De kok, Felice, is een echte Italiaan die passie heeft voor lekker eten. Hij kookt mee met het ritme van de seizoenen: met eerlijke, verse ingrediënten, bij voorkeur biologisch, en van kleine, lokale producenten. Het belangrijkste vindt hij dat de smaken van de ingrediënten naar boven komen, vandaar de slowfood filosofie.

Rossi Slowfood @ Leuven

Ze bieden verschillende menu’s à la carte aan. Wij kozen voor het driegangenmenu met hapje, voor-, pasta- en hoofdgerecht.

Rossi is trouwens een heel klein restaurantje zonder scrupules en met echte Italiaanse sfeer. De tafels zijn bedekt in plastic rood-witte tafellakens en je hebt zicht op de open keuken.

Hapje

Rossi Slowfood @ Leuven

Beginnen deden we met een hapje. Dat was een wat modernere variant op bruschetta: brood met tomatentapenade, sla en zure room. Lekker!

Voorgerecht

Rossi Slowfood @ Leuven

Als voorgerecht kregen we een bordje met scampi, linzen en witloof voorgeschoteld. Als visliefhebber was dit écht een toppertje! Smaken die je niet echt bij elkaar ziet passen, maar toch heerlijk zijn.

Pastagerecht

Rossi Slowfood @ Leuven

Ook hier weer vis: de pasta was gevuld met vis, op een bedje van romanesco en kastanjepuree.

Hoofdgerecht

Rossi Slowfood @ Leuven

En ja hoor, ook het hoofdgerecht was met vis. Er werd kabeljauw op een bedje van pastinaakpuree- en chips geserveerd met allerlei groentjes én afgewerkt met waterkers.

Dit menu kan je eten bij Rossi Slowfood Leuven eten voor € 39 op dinsdag, woensdag & donderdag en voor € 45 op vrijdag & zaterdag.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!