Home » FASHION » Serie crush: Shonda Rhimes

Serie crush: Shonda Rhimes

Head over heels met een serie? Het kan meer dan nooit. Zo krijg ik jaren geleden een instant crush op de series van Shonda Rhimes. Grey’s Anatomy, How To Get Away With Murder & Scandal <3!

De series van producer Shonda Rhimes zijn al jaren razend populair. Niet enkel in de Verenigde Staten, maar over de hele wereld zitten mensen aan het scherm gekluisterd. Shonda Rhimes produceert series onder de naam van haar productiefirma ShondaLand. Haar drie toppers zijn uiteraard Grey’s Anatomy, Scandal en How To Get Away With Murder. De drie series kennen heel veel verschillen, maar een ding komt overduidelijk overeen: who run the world? Girls!

Grey’s Anatomy zag het levenslicht in 2005 en de serie is ondertussen al aan haar dertiende seizoen bezig. De serie vertelt het verhaal van Meredith Grey, een studente Geneeskunde die aan haar stage begint in het Seattle Grace-ziekenhuis. Al vlug krijgt Meredith een relatie met McDreamy, een gerenommeerd hartchirurg. Deze doktersserie laat de verhalen van de patiënten zien, maar ook die van de hoofdpersonages. SPOILER alert: McDreamy is ondertussen niet meer, maar dit heeft de serie verrassend genoeg een nieuwe boost gegeven. Een serie die na 13 seizoenen nog weet te boeien, is dus zeker de moeite waard om eens te bekijken.

#MeredithGrey is turning #GreysAnatomy on its side with this new season art!

Een foto die is geplaatst door Grey’s Anatomy Official (@greysabc) op

Scandal is de tweede serie in het rijtje en draait al voor zes seizoenen. Hier geen dokters, maar politiek met een dikke scheut romantiek. Olivia Pope – waarrond het in deze serie allemaal draait – heeft haar eigen bedrijf gericht op crisis management. Tijdens de eerste presidentiële campagne waaraan deze meewerkt, wordt ze smoorverliefd op presidentskandidaat Fitzgerald Grant. SPOILER alert: Fitzgerald wordt dan ook president waardoor deze affaire meer dan geheim dient te blijven. Een kijkje in de issues van de happy few van Washington, vuile machtsspelletjes en lots of love: dat is Scandal samengevat in een notendop.

This moment… #Scandal #ScandalFinale

Een foto die is geplaatst door Scandal Official Account (@scandalabc) op

How To Get Away With Murder speelt zich niet af in de politieke wereld, maar wel in die andere machtswereld: de advocatuur. Annalise Keating geeft les aan universiteitsstudenten onder het motto ‘hoe kom je weg met een moord?. Voor haar praktijk neemt ze jaarlijks een aantal studenten onder haar hoede, maar met deze studenten loopt het dit jaar grondig mis. Elk seizoen gebeurt er een moord en elk seizoen moet dit opgelost/verborgen worden door Annalise en haar aanhang. Seizoen drie maakt nu het scherm onveilig en deze serie blijft verbazen.

“We’re good people now.” #HTGAWM #TONIGHT

Een video die is geplaatst door How to Get Away with Murder (@howtogetawaywithmurder) op

Franse voornaam. Trotse Belg. Berlin based. Grote zus en oudste kind. Nail polish freak. Social media addict. Deadline junkie.