Home » BEAUTY » Skin Days bij Yves Rocher

Skin Days bij Yves Rocher

In oktober kan je bij Yves Rocher genieten van de Skin Days. Denk aan een grondige huidanalyse uitgevoerd door een beautyexperte in het rustgevende welnessgedeelte van hun winkels, gevolgd door tips en tricks voor de beste huidverzorging op jouw maat. 

Vorige week was ik ter gelegenheid van de Skin Days te gast bij Yves Rocher voor een grondige huidanalyse. Mijn huidtype werd onderzocht aan de hand van een supercool apparaat, dat meteen ook informeert over de stevigheid en helderheid ervan. Het neemt slechts een halfuurtje in beslag.

Na een hele dag werken en een woelige treinreis vreesde ik voor het ordeel des duivels. Stress, weinig slaap, too much koffie en veel ventilatoren lijken me namelijk niet echt bevordelijk voor mijn huid. Maar bij aankomst voelde ik me direct al meer relaxed. De warme ontvangst in de rustgevende winkelruimte bij Yves Rocher zit daar zeker en vast voor iets tussen. Ik mocht hier tevens genieten van heerlijke versnaperingen van Raw Food Chef Julie, hemels voor mensen met een voedselintolerantie zoals ikzelf.

De analyse is zo gebeurd en het oordeel viel best mee. Ik weet al jaren dat ik niet de meest gemakkelijke huid heb. Vet, afgewisseld met droge plekken, maakt het een ware uitdaging om de juiste producten te vinden. De beautyexperte gaf aan dat haar voornamelijk de vetheid ervan opviel. Ze stelde me gerust dat ik hierdoor later veel minder rimpels ga hebben. Nog even volhouden met mijn lastige huid dus, later brengt het me voordelen!

Op basis van deze test stelt de beauty experte je een drie-stappenplan voor. Het mijne bestaat uit een serum, een dag- en nachtverzorging. Daarnaast is een keer of twee scrubben per week ook een must voor mijn huid. Hoewel ik nogal sceptisch sta tegenover het testen van nieuwe huidproducten, lees: in het verleden heb ik wel vaker af te rekenen gehad met uitslag en rode plekken door producten die mijn gevoelig huidje niet aankunnen, vind ik het toch het proberen waard. Challenge accepted, ik neem de uitdaging aan en start met het drie-stappenplan. Binnenkort krijgen juliie een uitgebreide review over de producten en een update over de toestand van mijn huid.

Snoopy is alleszins fan. Photobombing ;).

To be continued!

Wil je net als ik een huidanalyse laten uitvoeren bij Yves Rocher, dan kan je hiervoor in oktober terecht in één van hun winkels. De huidanalyse is gratis, de beautyexperte vult nadien een persoonlijke fiche voor je in en geeft je tips voor het perfecte beautyritueel. Nadien kan je kiezen of je  deze producten wil aanschaffen of het liever nog even laat bezinken.

Mode, glitter, honden, lekkere geuren, cappuccino met amandelmelk & concertjes – those are a few of my favourite things.