Home » BEAUTY » Skincare van Yves Rocher

Skincare van Yves Rocher


Een tijdje geleden verwende Yves Rocher me bij de Skin Days met een huidanalyse. In dit artikel ontdek je wat ik vind van de aangeraden producten!

Ik kreeg toen een gezichtsverzorging aangeraden, aangepast aan de noden van mijn huid. Niet simpel, want ik heb een gemengde huid: met hier en daar een droge plek, naast de wat vettere zones waar acné ontstaat. Daarnaast is ze snel geïrriteerd en moet ik dus opletten met welke producten ik gebruik. Lees hier mijn review over mijn gepersonaliseerd drie-stappen-plan!

Drie stappen, drie producten:

  1. Een serum, Elixir 7.9 Jeugdigheidsversterker
  2. Sebo Végétal Zero Blemish Gel Cream
  3. Pure System Gel Crème (4 in 1)

Mijn routine:

De voorbije maand startte ik iedere ochtend met het aanbrengen van het serum. Even laten intrekken, om dan de pure system gel crème op te doen, waarba ik mijn make-up kon aanbrengen. ’s Avonds bracht ik na het reinigen van mijn huid eveneens het serum aan, vervolgens ging ik aan de slag met de Sebo Gel Cream. Ook scrubde ik deze maand mijn huid vaker (tot 3x per week), op aanraden van de huidspecialiste.

Het serum

Ik geef toe, tot voor kort gebruikte ik geen serum. Het moet ’s ochtends voor mij vooral snel gaan (lees: zo kan ik tien minuten langer snoozen), waardoor ik de pottekes en crèmekes tot een minimum probeer te houden. Maar omdat het verschil merkbaar is aan mijn huid, blijft dit serum zeker in mijn beauty-routine zitten. Slechts een paar druppels en je huid voelt veel frisser aan. Mijn huid is steviger en mijn teint straalt harder. Daarnaast bevat de formule ook geen parabenen, ook een pluspunt!

De Sebo Végétal Zero Blemish Gel cream

Deze crème gebruikte ik voor het slapengaan, omdat het wat meer tijd nodig heeft om in te trekken. Het is een crème die goed hydrateert, waardoor mijn huid er frisser door aanvoelt en ook deze is parabeen-free!

Pure System Gel Cream (4 in 1)

Een viervoudige werking in één product: say whaaaaat?! Puistjes verminderen, de huidstructuur verfijnen, de huid matteren en littekens en rode vlekjes vervagen;  en dat allemaal in één tube. Over deze crème ben ik het meest enthousiast: het voelt heel fris aan en trekt snel in. Ideaal voor de ochtend wanneer je gehaast bent. De crème is olievrij, hydrateert sterk en laat mijn huid gezonder voelen.

Hoewel ik schrik had dat de producten mijn acnè zouden verergeren ben ik positief verrast. Mijn huid voelt gehydrateerder en ziet er gezonder uit. En dit alles zonder meer puistjes. Win-win.  Ik hou dus zeker dus verzorgingsroutine vast. Enige nadeel: de dagcrème in combinatie met mijn CC-cream van Clinique zorgt voor pelletjes, wat natuurlijk niet fijn is. De combinatie met mijn BB-cream van Yves Rocher of mijn minerale make-up zorgt echter voor geen probleem.

Je vindt de Elixir 7.9 Jeugdigheidsversterker  voor €29, de Sebo Végétal Zero Blemish Gel Cream voor €10,90, en de Pure System Gel Cream voor €10,90 bij Yves Rocher.

Mode, glitter, honden, lekkere geuren, cappuccino met amandelmelk & concertjes – those are a few of my favourite things.