Home » LIFESTYLE » Sloveniëreis: Lake Bled & Bohinj

Sloveniëreis: Lake Bled & Bohinj

Sloveniëreis: Lake Bled & Bohinj

2 van de meest gekende trekpleisters in Slovenië zijn ongetwijfeld Lake Bohinj en Bled. Natuurlijk konden deze niet op onze vakantie ontbreken.

Om naar Bohinj te gaan, moet je eerst door Bled. Lake Bohinj wordt weleens het mooiste punt van Slovenië genoemd. Maar vreemd genoeg is het er niet zo toeristisch!

Sloveniëreis: Lake Bled & Bohinj

Je kan rond het meer wandelen, maar omdat we al veel gewandeld hadden, besloten we eens iets anders te doen: kajakken. Je kan op meerdere plaatsen een kajak huren en da’s helemaal niet duur.

Sloveniëreis: Lake Bled & Bohinj

Zo kregen we de kans om het meer echt te verkennen. Besluit: het is écht gigantisch! Van de ene naar de andere kant gaan is ons niet gelukt, maar het kajakavontuur was wel echt de moeite.

Sloveniëreis: Lake Bled & Bohinj

De volgende dag zijn we Lake Bled gaan bezoeken. Hier hadden we veel tijd, maar parking was er niet echt. Tip: parkeer aan de spoorlijnen, hier is wel genoeg plaats. We deden een wandeling in het bos, op zoek naar de grote sparboom, maar die vonden we helaas niet. Wel was het een rustige wandeling met vanboven een zijdelings zicht op Lake Bled.

Sloveniëreis: Lake Bled & Bohinj

Daarna wandelden we wat rond het water. Enkele dappere zielen sprongen er zelfs in het water voor een frisse plons. Dat lieten we aan ons voorbij gaan en begonnen aan een steile beklimming in het bos voor een prachtig uitzicht over Lake Bled!

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!