Home » LIFESTYLE » Sloveniëreis: Triglav en Soča

Sloveniëreis: Triglav en Soča

Sloveniëreis: Triglav en Soča

Trouwe MllsDeMode lezers weten ondertussen wel dat ik van vakanties hou met mooie natuur. Meestal zoeken we dat op andere continenten, maar dit jaar gingen we naar Slovenië: lees vlug mee wat we de eerste dagen hebben gedaan.

Tijdens onze eerste dagen in Slovenië hebben we de Triglav regio ontdekt. Deze ligt in de Alpen en is vrij toeristisch, maar we ontdekten toch wat rustige plekjes.

Zelenci Lake

Zelenci Lake

Op onze eerste dag kwamen we aan in de gietende regen. We besloten toch een korte wandeling naar het mooie Zelenci-meer te doen. Dit meer heeft een supermooie blauwgroene kleur. Normaal heb je er ook een mooi zicht op de Alpen, maar door de regen was dat iets minder. :) Kers op de taart was dat we helemaal alleen waren, waarschijnlijk door die regen.

Jasna Lake

Jasna Lake

Gelukkig hadden we de volgende dag beter weer en konden we bij het Jasna-meer genieten van een mooier uitzicht op de Alpen. Ook dit meer heeft een opvallende kleur. Hier was het wel iets toeristiser.

Source of Soča

Source of Soča

Daarna zijn we door het Triglav gebergte gereden: kleine baantjes en felle bochten verzekerd! Jep, hier heb je goede rijskills voor nodig. :) We stopten bij de Source of Soča: een felblauwe en ijskoude rivier. Bij de bron kan je zien waar ze ontstaat. Dit was een beetje teleurstellend, want we moesten een heel moeilijke wandeling met touw langs rotsen doen en dan kregen we een plasje water te zien … Geen aanrader.

Soča source

Soča

Soča River

Soča  rivier

De Soča rivier is wel de moeite: er zijn onderweg heel veel wandelingen langs de rivier. Dat hebben we dan ook gedaan en daar dan ook even gerust. Onderweg zijn er trouwens ook heel wat plaatsen met houten hangbruggetjes, ook leuk om te wandelen.

Soča  rivier

Soča gorge

Soča  gorge

Vervolgens gingen we door naar de Soča kloof. Hier is het uitzicht supermooi! Het water stond wel heel laag toen wij er waren, waardoor je al ver moest kijken.

Soča gorge

Soča Rafting

We eindigde ons Soča avontuur met een rafting trip op de rivier bij. Daarvoor trokken we naar Bovec Rafting. Verwacht je aan een uitdagende en spannende tocht door de rivier met als hoogtepunt erin zwemmen. De rivier is maar 6 graden warm, dus het is een beetje een schock!

Soča rafting

In het volgend artikel toon ik jullie de mooie watervallen die we in Slovenië hebben gezien. En dat waren er best veel! :)

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!