Home » LIFESTYLE » Sloveniëreis: watervallen en kloven

Sloveniëreis: watervallen en kloven

Sloveniëreis: watervallen en kloven

Van het noorden van Slovenië trokken we verder richting het zuiden van het land, waar we veel watervallen en kloven tegenkwamen. Kijk mee en geniet!

Water Hurst of Sunik

Water Hurst of Sunik

Dichtbij de Soča kloof kan je de Water Hurst of Sunik vinden. De wandelroute naar de waterval is best onbekend: de parking was leeg en er was niemand op ons pad. Opgelet: de waterval ligt in het bos, en ondanks het droge weer was het pad toch glibberig met veel mos. De wandeling naar de waterval duurt ongeveer een uurtje en is echt prachtig. Het hoogtepunt is het duo aan watervallen dat je onderweg tegenkomt.

Virje Slap

Virje Slap

Hierna zakten we af naar de Virje waterval. Deze ligt vrij afgelegen, maar hier ben je zeker niet alleen. Je wandelt ongeveer 15 minuten naar beneden en treft daar deze schoonheid aan! Het is een waterval waar je heel dichtbij kan via de rotsen en goed kunt uitrusten. Het was niet zo heel warm, maar bij beter weer lijkt me dit echt een trekpleister voor zwemmers. Of ja, zelfs bij het herfstweer tijdens ons bezoek, want enkele moedige mensen durfden het toch aan om een frisse plons te nemen.

Boka Slap

Boka Slap

De volgende waterval op het lijstje is de Boka Slap. Deze waterval zie je al van op de weg, maar de wandeling er naartoe neemt je door een bos via een pad. Je moet wel wat hoogte maken, dus dat was best zwaar. Eenmaal aangekomen kom je op een platform uit waar je de waterval van een afstand ziet. Het is een hele grote indrukwekkende waterval!

Tolmin Gorge

Tolmin Gorge

De volgende dag gingen we naar de Tolmin Gorge: een nationaal park waar je € 5 inkom moet betalen. Hier kan je een prachtige wandeling door de kloven en bossen maken. Het is een groter park, maar op zo’n 2 uur kan je alles aan een rustig tempo zien. We hadden geluk dat het hier heel rustig was tijdens ons bezoek, dus dat was zalig. De kloven zelf vond ik het mooiste, vooral in combinatie met de mooie blauwe rivier.

Tolmin Gorge

Slap Savica

Slap Savica< De Slap Savica is een kleinere waterval in de vorm van een A. Dat maakt 'm vrij uniek en daarom moet je er ook € 4 inkom betalen. Je wandelt door een bos naar de waterval. Daar kom je een hek tegemoet, waardoor je jammer genoeg niet dichtbij kan komen. Het is een prachtige waterval, maar het geheel is minder wauw. Zeker in vergelijking met de Tolmin Gorge waar je veel bezienswaardigheden had en hier moest je het doen met eentje.

Vintgar Gorge

Vintgar Gorge

Vintgar Gorge

De laatste kloof die we bezochten was de Vintgar Gorge. Deze kloof is erg bekend omdat ie als eerste werd opgezet voor het grote publiek in Slovenië. De kloof was prachtig, maar het was hier wel enorm druk. Het houten pad er naartoe is vrij smal en steekt ook verschillende keren de kloof over. Het probleem is dat het moeilijk is om zo met 2 te kruisen en da’s niet zo fijn. Je kan hier wel lang wandelen en op het einde kom je nog een mooie waterval, de Sum Slap, tegen.

Vintgar Gorge

Volgende keer iets helemaal anders! We gingen eten bij Hisa Franko, van Chef’s Table op Netflix. Over die ervaring heb ik het de volgende keer. Jullie lezen toch mee? :)

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!