Home » LIFESTYLE » food & drinks » Sterrenervaring: Aux petits oignons

Sterrenervaring: Aux petits oignons

Eenmaal per jaar gaan wij met de vriendengroep fancy schmancy gaan eten. Dit jaar viel de keuze om voor de eerste keer naar een restaurant met een Michelinster te gaan: Aux Petits Oignons in Jodoigne.

Wat mij alvast direct opviel, was dat het geen stijve bedoeling was. Geen zilveren plateaus, obers met handschoenen en kristallen glazen, maar een gezellig restaurant met warme bruine en oranje tinten.

Aux Petits Oignons biedt twee soorten menu’s aan: het 3-gangen menu tendens of het 5-gangen menu smulpaap. Wij gingen all the way met het 5-gangen menu. De prijs was trouwens heel doenbaar: €58 voor de 5 gangen. Dat zie je echt niet zo vaak bij een sterrenrestaurant.

Eerst werden er veel ongewone hapjes gegeven, wat de toon zet voor de avond.

Nadien komen de gangen. Leuk vond ik dat elke gang een ander mooi bord had. Elke gang zag er altijd prachtig uit met veel kleuren. Er was veel afwisseling in het menu: vis, vlees, kaas, … De smaken wisselden elkaar af.

Kortom, het was een gezellige avond waar we met een volle buik buiten kwamen. Een aanrader om kennis te maken met een sterrenrestaurant, zonder het stijve gedoe!

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!