Home » BEAUTY » Strak het voorjaar in met het Berkengamma van Weleda

Strak het voorjaar in met het Berkengamma van Weleda

Het is misschien nog putje winter, maar we denken allemaal wel aan de eerste zonnestralen en het dragen van kleedjes. Liefst van al hebben we dan ook nog een strakke huid. Op The Big You 3 leerden we het Berkengamma van Weleda kennen dat het lichaam belooft te zuiveren, de huid zichtbaar gladder en steviger maakten het silhouet verfijnt.

Na de feestdagen willen we allemaal wel wat strakker erbij rondlopen en net daarom komt Weleda met deze natuurlijke collectie die ons hierbij kan helpen. De collectie is gebaseerd op het berkenblad, dat uit natuurgebieden in Polen en Tsjechië komt en daar natuurlijk wordt gekweekt zonder synthetische pesticiden. Nog goed voor de planeet dus ook! De blaadjes worden in mei en juli geoogst, wanneer ze het meest actieve stoffen hebben. De voordelen ervan? De bladeren bevatten etherische oliën en flavonoïden met een bloedreinigende, vochtafdrijvende invloed. Ook bevorderen ze de afvoer van afvalstoffen en stimuleren ze de huidstofwisseling en helpt de huid te vernieuwen.

De collectie bestaat uit driedelig stappenplan met volgende producten:
1. Berken douchepeeling

Deze douchepeeling met unieke, fijne wasparels uit natuurlijke carnauba- en bijenwas verfijnt het huidbeeld en zorgt voor een milde peeling. Er werden etherische oliën in verwerkt van onder meer pompelmoes, sinaasappel en cipres. Dit stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het vernieuwingsproces van de huid. Voor een optimaal resultaat gebruik je dit zo’n tweemaal per week. Op The Big You heb ik zelf even de peeling kunnen uittesten en ik kan alvast bevestigen dat het enorm zacht voor je huid is.

2. Berken cellulitis olie

Deze 100% natuurlijke huidolie heeft bewezen resultaat in stevigheid, gladheid en verlies van de dijomtrek. De samenstelling van jonge berkenblaadjes, rozemarijn en muizedoorn stimuleert de stofwisseling van de huid en de vetafbraak. De olie versterk ook het bindweefsel, waardoor de huid glad en soepel aanvoelt. Na twee weken zou het resultaat al zichtbaar zijn, wel moet je dan tweemaal per dag de olie aanbrengen.

3. Bio Berken Extract

De laatste stap van dit stappenplan is het Bio Berken Extract, een afslankingskuur waar je elke dag 1 à 2 soeplepels van moet innemen. Het ondersteunt de nierfunctie bij de natuurlijke afvoer van vloeistoffen en verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Het heeft dus een bloedzuiverende en vochtafdrijvende functie die de bloedsomloop bevordert zodat cellulitis worden tegengegaan.

Wat belooft dit stappenplan?

Als je alle producten samen gebruikt, dan zou je een gezuiverd lichaam met een zichtbaar gladdere en stevigere huid bekomen. Hou deze kuur zeker even vol, want na 28 dagen zou er zelfs een zichtbare vermindering zijn van cellulitis en 3,6 cm verlies in dijomtrek.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!