Home » LIFESTYLE » food & drinks » Superfoods van Essenza

Superfoods van Essenza

Ik ben altijd wel op zoek naar lekkere, gezonde superfoods als ontbijt in mijn overnight oatmeal. Onlangs vond ik bij Essenza twee Superfoods die mijn interesse wekten.

Toen ik de Essenza binnenliep, viel mijn oog meteen op deze producten van Linwood. Er was enorm veel keuze: van lijnzaadd gemalen met noten of met pompoenpitten tot zelfs hennepzaad. Uiteindelijk koos ik voor lijnzaad met gojibessen, omdat ik wel al eens gojibessen gegeten heb en deze heel lekker vond.


Linwoods gebruik bessen en zaden van de beste kwaliteit en vermaalt deze koud, zodat de voedingswaarde behouden worden. De voedingsstoffen in dit product zouden hierdoor ook makkelijk in het lichaam opgenomen worden. De energierijke melanges zijn gezond en zitten vol goede voedingsstoffen met essentiële vetzuren zoals Omega 3, vitaminen zoals vitamine E en mineralen ter ondersteuning van een uitgebalanceerde en actieve levensstijl.

Het mengsel kan je onder allerlei recepten mengen, maar ik doe er dus 1 eetlepel van door mijn overnight oatmeal. Het zaad heeft een rood-gele kleur en voelt heel licht aan. Als je het een nacht laat staan, zwelt het mooi op, bijna een pap op zich. De smaak vind ik een groot pluspunt, het proeft lichtjes zoet en naar noten. Voor mij is het alvast een extra energieboost in de ochtend! Ik heb het gevoel dat dit echt vult en dat ik toch minder moe ben deze dagen, maar dat kan ook aan de zomer liggen ;-).

Goedkoop zijn deze superfoods niet, ik betaalde namelijk zo’n €9 voor 425 gram. Maar je hebt weinig nodig, dis het gaat lang mee.

Als tweede product nam ik deze Quinoa Puffs van Naturecrops mee, die mij al vaak de ogen uitstaken. Ik eet heel graag quinoa op zich en was dus wel benieuwd of deze Quinoa Puffs ook lekker zouden zijn. Quinoa werd bij de Inca´s het moedergraan genoemd en wordt de laatste jaren in de Westerse wereld gehyped als wondergraan. Quinoa is echter geen graan, maar ook een zaad en is supergezond omdat het zeer veel eiwitten met vrijwel alle essentiële aminozuren, extra vitamines, mineralen en antioxidanten bevat.

Quinoa Puffs worden gemaakt door ze te verhitten in een hitteketel. Het resultaat zijn luchtige korreltjes. In mijn overnight oatmeal werden ze spijtig genoeg week, wat wel logisch is. Daarom eet je ze beter meteen op in een yoghurt of ijs. De smaak van puffs is luchtig, knapperig en het proeft lichtjes naar noten.

Het product kostte zo’n €3,50 voor 75 gram.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!