Home » BEAUTY » The Body Shop Special Edition Ginger

The Body Shop Special Edition Ginger

The Body Shop special edition Ginger collection

Gember is een van mijn favoriete kruiden: lekker in gerechten, sapjes, thee én verzorgingsproducten. Aan dat laatste waagde The Body Shop zich met hun Totally Tangled Ginger Special Edition.

De collectie bestaat uit 5 producten: een Shower Gel, een Body Scrub, een Hand Wash, een Body Yogurt en Body Butter. Ik mocht van het merk al die producten, op de Hand Wash na, uittesten.

Shower Gel

Totally Tangled Ginger Shower Gel

Deze douchegel (€ 7) combineert gemberextract uit India met biologische Community Trade-rietsuiker uit Paraguay. Daardoor ruikt ie pittig en kruidig naar gember (duh). Bovendien schuimt ie goed door de SLES erin en reinigt hij de huid ook prima.

The Body Shop special edition Ginger collectionThe Body Shop special edition Ginger collection

Body Yogurt & Body Butter

Totally Tangled Ginger Body Yogurt & Body Butter

In deze lijn zit zowel een Yogurt (€ 10) als een Butter (€ 16). De eerste belooft de huid 48 uur te hydrateren en is verrijkt met gemberwortelextract en amandelmelk. Het spul heeft een luchtige en dunne consistentie en trek ook snel in. Het is ook wel minder voedend dan de butter. Die bevat naast gemberextract ook sheaboter. Dat zorgt voor een dikkere consistentie, waardoor ie minder snel intrekt en ook langer (tot 72 uur) hydrateert.

The Body Shop special edition Ginger collection

Body Scrub

Totally Tangled Ginger Body Scrub

Het laatste product dat ik testte is de Body Scrub (€ 18). Deze combineert gemberwortelextract met rietsuiker. Dat maakt het een fijne scrub met een lekker geurtje: scrubben doet ie goed, maar niet té aggresief. Hij laat mijn huid zacht achter.

The Body Shop special edition Ginger collection

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!