Home » LIFESTYLE » Thermae Grimbergen: behandelingen op basis van Arnica

Thermae Grimbergen: behandelingen op basis van Arnica

grim01

Vorige week mocht ik een zalige dag doorbrengen bij de Thermen van Grimbergen. Ik mocht 2 behandelingen uitkiezen en genoot ook van de baden & sauna’s én een heerlijke lunch!

grim02

Als eerste koos ik voor een rugmassage op basis van Arnica. Dat bevat meer dan 150 actieve ingrediënten, verhoogt de weerstand van de huid, verstevigt, vermindert en voorkomt couperose, hydrateert en geeft een stralende huid. Ik ben geen expert op het gebied van massages krijgen of geven, maar oh boy, het was de moeite! Vooral mijn schouders zaten echt goed vast & na een uitgebreide boven- en onderrug massage voelde ik me als herboren. Ik zit veel achter mijn computer, dus mijn nogal slechte tafelhouding is er weer helemaal uitgemasseerd. 25 minuten genieten. En ook bijna een dutje doen, dat ook ja. Heerlijk!

grim04

Als tweede koos ik opnieuw voor een behandeling met Arnica (zoveel goede eigenschappen kan ik niet negeren): ik ging voor een uitgebreide gelaatsbehandeling die bestond uit een reiniging, een milde peeling, een heerlijke gelaats- en hoofdmassage. Achteraf werd mijn huid nog flink gehydrateerd met een dagcrème (ook op basis van Arnica). Helemaal relaxed na mijn rugmassage was dit een welgekomen extra. Mijn winterhuid is toch een stuk droger dan normaal, dus zo’n uitgebreide gelaatsbehandeling kan dan echt deugd doen.

Daarna ging ik lekker languit bubbelen in het in- en outdoor bubbelbad (ow yes, mijn favoriet), probeerde ik het floating bad (met zoutwater) uit en ben ik daarna nog lekker gaan uitzweten in de sauna & Hamam. Verder heeft Thermae Grimbergen een heel groot ‘naakt’ Aquarius-gedeelte (wat ik niet echt aandurf), maar de mooie natuur in het domein is hier echt ideaal voor.

grim03

Ik maakte ook kennis met de 2 nieuwste installaties: een grote Keno sauna & een zoutkamer. De Keno sauna is een grote blokhut op basis van Siberisch hout, dat zich perfect leent voor opgietsessies. Er kunnen tot wel 90 mensen in en de hut heeft een groot ingebouwde scherm, wat meteen zorgt voor sfeer. De zoutkamer met Halotherapie is, zoals de naam al verraadt, op basis van zout. Deze kamer zou onder andere ideaal zijn voor mensen met huidaandoeningen (zoals eczeem), maar ook om lekker te relaxen onder infrarood licht. De kamer blaast lichtjes zout rond zodat je huid dat goed kan opnemen. Verder zou het ook goed zijn voor je luchtwegen (damn, had ik nu maar een zoutkamer nu ik verkouden ben). De zouttherapie behandeling elimineert bacteriën en herstelt je gezondheid en je afweersysteem. Klinkt perfect, niet?

Voor € 27 kan je genieten van een dagje wellness bij Thermae Grimbergen. Ook het restaurant heeft een uitgebreide kaart voor heel schappelijke prijzen. Op zoek naar iets specifieks? Kijk dan zeker eens tussen de arrangementen en verzorgingen. Ook Thermae Boetfort behoort tot dezelfde groep.

Graphic designer. Could've been a character in Mad Men. Loves everything about branding and design. America lover.

http://www.latanie.be