Home » LIFESTYLE » food & drinks » To be or to drink Kiowa Tee?

To be or to drink Kiowa Tee?

To be or to drink kiowa tee?

Zijn we goed zoals we zijn? Of helpen we de natuur een handje met deze Kiowa Power Tee?

Upcoming trend in de health-en beauty sector: detoxthee.  Overal waar ik kijk, onder andere op alle social media kanalen, is iedereen bezig met detoxen. Sappenkuren, macha-poeders, detoxthee, boost-je-huid-en-weerstand-thee, … I’ve seen it all. Helpt dat ook echt? Enne, los daarvan, zijn ze te pruimen? Want als het echt effect heeft, kan ik al meer pruimen dan andere dingen :). Overal krijg ik te horen dat een mens zoveel mogelijk moet drinken. Water dan (bummer). Niet enkel smeren langs buiten, maar hydrateren vanbinnen blijkt goed voor huid en haar, tsja eigenlijk voor je hele systeem.

Naja, makkelijk gezegd, maar ik ben nu net niet één van die dames die standaard enkele maatbekers water naar binnen kapt. Water vind ik saai, dus ik heb al van alles geprobeerd om aan een deftige dosis liquids te komen (alcoholische dranken, frisdranken en cafeïne niet inbegrepen). Infusie, oplos-stuff, siroopkes,…. de hele mikmak. Met de pretty girls als rolmodel, nippend aan een trendy take-away cup, vraag ik me af of dat allemaal effectief werkt, bijwerkingen heeft, schadelijk kan zijn en vooral: zijn die thee-stuff te drinken? Ik heb er al een paar uitgeprobeerd, maar vond ze stuk voor stuk niet te drinken. Wie mooi wil zijn? Nope, no can do. Tot ik via Facebook op de webshop van Therai uitkwam en tussen hun producten de Kiowa Power Tee (da’s Duits) ontdekte. Uit nieuwsgierigheid en na goeie feedback, heb ik me uiteindelijk een pot besteld.

Kiowa Powerthee Collectie Simple

Deze Kiowa Powerthee bestaat uit een instant oplosbaar poeder. Het deed me vooral aan chocoladepoeder denken, maar dat is dan ook de enige gelijkenis ermee. De thee ruikt erg kruidig. Alleen op de geur had me niet overtuigd. Gelukkig proeft de thee niet zoals ze ruikt: fruitig met een iets bittere nasmaak. Vind je hem te bitter, dan kan je de thee wat zoeter maken met honing. De Kiowa Powerthee dankt zijn naam aan de Kiowa-Indianen, die hun eigen helende drankjes maakten. Deze thee is 100% natuurlijk en je hebt ermee een hele kruidentuin in je glas.

Kiowa Powerthee

Maar wat maakt deze thee nu zo bijzonder? Eerst en vooral zorgt de thee ervoor dat je dorst hebt en dus meer gaat drinken. Je kan dan de hele dag door thee drinken of je houdt het op een paar kopjes en lest je dorst verder met water. Zijn ‘Power’ zit in de Guarana die je een extra energieboost geeft en zo stress en vermoeidheid tegengaat. Niet te laat op de avond drinken dus.

Je kan de Kiowa Powerthee ook nog eens warm èn koud drinken.

Kiowa Powerthee Koud

Wil je wat verfrissing door de dag? Los het poeder op in een glas of neem het mee in je drinkfles. Voor 1 glas heb je maar een halve theelepel nodig. Je komt er dus wel even mee toe. Tijdens de wintermaanden is deze Powerthee warm ook heel lekker. Je kan er zelf ook nog wat dingen aan toevoegen om een keer af te wisselen (kaneel, steranijs, citroen, appelsien, …).

Kiowa Powerthee Warm

De thee bevat onder andere mate-thee, groene thee, citroenschil, bramen en bitterstoffen van sinaasappel. Deze natuurlijke goodies beloven een betere spijsvertering en een boost voor je weerstand. De De hibiscus-, munt-, kamille- en ginkobladeren hebben een positieve werking op je gezondheid. Deze thee zorgt door de antioxidanten en vitamines ook voor een detox-effect. Hierdoor dient de Kiowa Powerthee als ondersteuning voor je huid, werkt het vochtafdrijvend, onderdrukt het je hongergevoel en boost het je stofwisseling. Een extra voordeel, maar daar kan ik zelf nog niet over oordelen, zou gewichtsverlies en een minder opgeblazen gevoel zijn.

Ik ben alleszins fan: deze Powerthee zit standaard in mijn handtas als ik ga werken. Het maakt het hydrateren minder saai én heeft een hele rits gunstige effecten. Nu is het enkel nog een kwestie van volhouden… Op dat vlak heb ik nog wat werk. :)

Deze Kiowa Thee vind je  online voor € 35,90 (goed voor 220 kopjes).

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.