Home » LIFESTYLE » DIY » Upcycling: een 60’s kast in een nieuw jasje

Upcycling: een 60’s kast in een nieuw jasje

Upcycling: een 60's kast in een nieuw jasje

Mijn vriend vond bij zijn thuis een verborgen schat: een kast uit de jaren ’60. Dit weekend staken we de kast in een nieuw kleedje.

Kastje voor

Laatjes voor

Beschadiging werkblad

Deze vintage make-uptafel was op zich al een pracht van een ding, maar het kon ongetwijfeld een opknapbeurt gebruiken. Het blad was versleten en de kleur was niet overal egaal. Plus, we wilden het echt een moderne toets geven, à la Søndag.

Benodigdheden

Dus we trokken naar de Hubo en kochten er notenkleurige interieurvernis, witte zijdeglanslak, twee verfbakjes, afplaktape en verfrollers.

Kastje schoonmaken

First things first: ik maakte de kast helemaal stofvrij en proper. Geen leuk klusje, maar wel noodzakelijk voordat je met verf aan de slag gaat.

Kastje vernissen

Daarna vernisten we het kastje volledig. Omdat het kastje oorspronkelijk al vernist was, volstond één laagje.

1 laagje vernis

Resultaat na 1 laag vernis

Dit hebben we uiteraard goed laten drogen. Daarna heb ik foto’s van het kastje gemaakt om in Photoshop wat te experimenteren met witte vormen. Voorstel van mijn lief, maar oh zo handig. Oorspronkelijk wilden we in het midden van het werkblad een ruit doen. In Photoshop zag dit er al niet uit, dus speelden we wat met andere vormen.

Experimenteren in Photoshop

Experimenteren in Photoshop

Wit verven

Uiteindelijk besloten we een driehoek in het midden van het werkblad te doen en de onderste laatjes wit te verven. Mijn vriend plakte de driehoek af en haalde de onderste laatjes uit de kast. Dan zijn we met de witte verf aan de slag gegaan. Na drie lagen hadden we een dekkend resultaat.

Eindresultaat

Onderste laatje

En tadaaaa: dit is het uiteindelijk geworden. Wij zijn er echt blij mee! Dit kastje wordt het focal point van onze vernieuwde gang. Eens die volledig af is, zal ik jullie hier nog eens een update geven. Beloofd!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO