Home » BEAUTY » Urtekram Rhassoul Shampoo en Aloë Vera Conditioner

Urtekram Rhassoul Shampoo en Aloë Vera Conditioner

Zoals jullie ondertussen wel weten, ben ik al enorm lang op zoek naar ‘natuurlijke’ haarproducten. Bij Bioplanet verkopen ze het merk Urtekram enze bieden heel wat natuurlijk lichaamsverzorgingsproducten aan. Tijd om deze te testen dus!

Urtekram is een Deens merk dat een breed assortiment van producten heeft. Het focust zich op drie grote domeinen: voedsel, schoonmaakproducten en lichaamsverzorgingsproducten. Ze maken producten voor mensen met allergiën en intoleranties of voor mensen zoals mij die bepaalde ingrediënten proberen te ontwijken.

De producten van Urtekram zijn organisch en 100% van natuurlijke afkomst. Tja, wat kan ik enkel zeggen buiten: “My kind of brand”…

En daarom besloot ik in de winkel een shampoo en conditioner van dit merk te komen, want mijn nieuwschierigheid was getriggerd.

Shampoo
Urtekram heeft heel wat verschillende soorten shampoo’s. Mijn keuze viel uiteindelijk op de “Rhassoul” shampoo. Rhassoul is een soort van Afrikaanse lava-aarde die het reinigt en licht volume geeft. Dat wou ik wel graag eens proberen: een beetje meer volume, maar niet te veel (want ik heb snel last van heel volumeus haar of heel plat haar…).

Klein minpunt: bij Bioplanet kan je enkel flessen van 500ml kopen, wat best veel is. Van de conditioners verkopen ze dan enkel flessen van 250ml. Ik moet wel zeggen dat dit aan de Bioplanet ligt (en misschien ook net het aanbod), want Urtekram zelf biedt flessen van 250ml aan.

Allereerst kort de ingrediëntenlijst bekijken. Deze shampoo bevat geen SLS, maar ik heb gezien dat sommige shampoo’s van dit merk wel de variant sodium coco sulfaat bezit, dus eventjes opletten voor je ze koopt. Deze shampoo bevat als voornamelijkste ingrediënten water en lava-aarde en dat merk je er aan.

De shampoo is heel vloeibaar, het is net alsof je een hand vol modder vast hebt om je haren mee te wassen. Ik geeft het toe: het ziet er echt niet smakelijk uit om in je haren te smeren, maar ik ben aangenaam verrast: het zeept enorm goed en maakt de haren heel proper. Daarbij ruikt deze shampoo naar munt, zoals tandpasta munt. Dat maakt het modder-element samen met de degelijke werking al niet meer erg. Deze shampoo reinigt degelijk in zachtheid met als bonus volume: maar niet overdreven. Vooral aan de wortels heb ik volume, en dat is net waar ik het wil. Ik moet wel vermelden dat deze shampoo geen voedende elementen bezit en daarom eigenlijk enkel reinigt en niet voedt. Daarom heb je echt een conditioner nodig.

Urtekram Shampoo kost € 7,62/500ml bij Bioplanet

Conditioner

En dan nu het verdict over de conditioner. Ik koos voor Aloë Vera, want deze zou het haar sterk en gehyrdrateerd moeten maken.

De conditioner is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten en bevat geen siliconen. Hij is wel redelijk vloeibaar, aangezien de twee voornaamste ingrediënten water en aloë vera zijn. Daarom ben ik geneigd om hier redelijk veel van te gebruiken.

De geur van deze conditioner is zeer aangenaam. Het ruikt lekker fris naar citroengras. Hij voedt het haar degelijk zodat ze doorkambaar worden.

De conditioners van Urtekram kosten € 5,76/250ml bij Bioplanet.

De pluspunten
– Natuurlijk
– Geen SLS
– Lekere geuren
– Goede werking
– Redelijke prijs voor de shampoo

Nadelen
– Geen zuinige producten, doordat ze zo waterig zijn
– Vrij dure conditioner

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!