Home » BEAUTY » Vetvrij haar met de sulfaatarme netelshampoo van Kéranove?

Vetvrij haar met de sulfaatarme netelshampoo van Kéranove?

Vetvrij haar met de sulfaatarme netelshampoo van Kéranove?

Ik kijk regelmatig op de site van DI naar de nieuwigheden. Zo ontdekte ik de Bio Nettle Purified Hair & Scalp shampoo van Kéranove.

De shampoo belooft haar dat snel vet wordt weer in balans te brengen en langer fris te houden. De formule is vegan en bestaat voor 95% uit natuurlijke ingrediënten zoals brandnetelextracten, kokosnoot, aloë vera en glycerine. Bovendien bevat de shampoo geen parabenen, siliconen en sulfaten.

Klinkt goed, want mijn lokken worden vrij snel vet én ik probeer sulfaten te vermijden. Tijd dus om deze baby uitgebreid onder de loep te nemen!

Verpakking Kéranove Bio Nettle Purified Hair & Scalp shampoo

De verpakking is pretty basic: een simpele witte tube met groene en blauwe opdruk. Dat groen benadrukt nog eens de natuurlijke aard van de shampoo.

Nu moet ik wel toegeven dat ik niet helemaal tevreden was na een blik op de ingrediëntenlijst. De shampoo bevat immers sodium coco-sulfate: een mildere variant van SLS. Beetje jammer als je een sulfaatvrije shampoo verwacht.

Textuur Kéranove Bio Nettle Purified Hair & Scalp shampoo

Ik ben ook geen fan de geur van de shampoo: die is zeer kruidig en écht niet aangenaam. De shampoo zelf is doorzichtig en schuimt goed (al komt dat natuurlijk door de sodium coco-sulfate). Bovendien reinigt het m’n haar goed. Zo blijven mijn lokken voor een langere tijd vetvrij.

Toch ga ik niet vaak naar deze shampoo grijpen: kleurbehoud is voor mij toch net dat tikkeltje belangrijker dan m’n lokken langer vetvrij te houden. Daar bestaat immers ook droogshampoo voor. ;-)

Ik kocht de Bio Nettle Purified Hair & Scalp van Kéranove bij DI voor € 5,50 (250 ml).

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO