Home » FASHION » accessoires » Voor unieke en vintage eyewear moet je bij Bidules zijn

Voor unieke en vintage eyewear moet je bij Bidules zijn

Voor unieke en vintage eyewear moet je bij Bidules zijn

Meet Bidules: een Brussels brillenmerk dat oude brillen een tweede leven geeft. Als brillendrager kan ik dat alleen maar toejuichen!

Wat doe je eigenlijk met je oude brillen? Bij mij zijn al mijn afgeleefde exemplaren stof aan het verzamelen. Ah ja, want je gooit ze niet weg, maar je draagt ze ook niet meer. Net dat maakt het concept achter Bidules geniaal.

De bedenker van dat concept is Nicolas Musty: geboren en getogen in een familie van opticiens. Zo deed hij in 2013 zijn eerste brillenvondst in de kelder van zijn opa. Dat wakkerde zijn passie voor brillen aan, want sindsdien struint hij oude magazijnen, warenhuizen en kelders voor oude brillen. Die transformeert hij dan tot hippe en unieke musthaves.

Collectie Bidules

Collectie Bidules

Collectie Bidules

Het aanbod verschilt natuurlijk naargelang de vondsten, maar een blik op de website verklapt dat monturen uit de jaren 80 met getinte glazen en brillen met een 90’s én 00’s feel the way to go zijn. Of ontdek de brillen live vanaf 31 mei: dan opent Bidules een eerste flagship store in Brussel. Kies er op advies je favo montuur uit en laat ‘m aanpassen door Nicolas himself. En pssst: diezelfde dag eindigt de crowdfunding campagne van het merk. Met die opbrengst zal het merk onder andere een collectie van brillen op sterkte lanceren.

Als kers op de taart kan je voor de opening van de winkel ook terecht in de oude galerij voor een expositie van fotograaf Victor Pattyn. Hij trok samen met Nicolas door de woestijnen van Marokko en legde dit vast op beeld. Hier en daar zal je natuurlijk ook een bril van Bidules spotten in de foto’s. ;-) De expositie loopt van 17 tot 20 mei.

De flagship store van Bidules vind je op Ravenstein 44 in Brussel vanaf 31 mei. Van 17 tot 20 mei ontdek je er de ‘Prends soin de toi’ expositie.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO