Home » BEAUTY » Waarom ik dol ben op de I Heart Revolution palettes

Waarom ik dol ben op de I Heart Revolution palettes

Waarom ik dol ben op de I Heart Revolution palettes

Oogschaduw heb ik lang verbannen naar een eenzaam hoekje in mijn stash. Tot ik onlangs er nog eens mee ging spelen en zo herontdekte ik mijn liefde voor de palettes van I Heart Revolution.

I Heart Revolution Palettes

Ik heb ondertussen 2 palettes van I Heart Revolution: het Golden Bar Palette en het Mint Chocolate Palette. Die eerste combineert gouden, bruine en smokey tinten met een shimmer of metallic finish. In het Mint Chocolate Palette zit dan weer een allegaartje van kleuren: groen, geel, rood, maar ook neutrale tinten met een matte, duochrome of shimmer finish. Anyways, ik vind het een goede én verrassende kleurenselectie met heel wat unieke kleuren. Mijn voorkeur gaat wel uit naar het Mint Chocolate Palette omwille van de groen- en roodtinten.

Kleuren Golden Bar Palette

Kleuren Mint Chocolate Palette

Daarnaast zijn de oogschaduws super romig en zacht. Ik was onlangs al mijn palettes eens aan het swatchen en deze van I Heart Revolution steken er met kop en staart bovenuit doordat ze zo creamy zijn. Daardoor kan je de oogschaduws ook moeiteloos aanbrengen.

Swatches Golden Bar Palette

Swatches Mint Chocolate Palette

Ook de pigmentatie is top: in 1 veeg is de kleur al super intens en je kan de oogschaduws ook makkelijk opbouwen als je nog meer kleur wilt! Ik denk dat deze 2 palettes qua pigmentatie echt het beste scoren in mijn stash.

Look met Mint Chocolate Palette

En door die top combo van kleurenselectie, pigmentatie en textuur kan je dus leuke looks maken met de palettes. Voor de eerste look met het Mint Chocolate Palette ging ik ten rade bij YouTuber SophDoesNails. In haar tutorial legt ze haarfijn uit hoe je deze shimmery rood-groene look maakt met het palette. Love it!

Look met Golden Bar Palette

Ik zocht het dichterbij voor de look met het Golden Bar Palette: ik volgde een tutorial van Vera Camilla! Op basis van die tutorial creëerde ik deze natuurlijke bronzy look. Leverde me heel wat complimentjes op, dus not too shabby!

Voor de prijs moet je het ook niet laten: de palettes vind je voor amper € 9,99 bij Kruidvat en Boozyshop. Ik gok dus dat ik binnenkort weer zo’n kanjer toevoeg aan mijn stash, met die prijs en kwaliteit kan ik er echt niet aan weerstaan. Keuze te over trouwens, want er zijn ondertussen maar liefst 12 varianten.

Als ik toch een paar minpuntjes mag opnoemen, dan wil ik het even over de verpakking hebben. Die oogt vrij cheap en voelt loeizwaar aan. Daardoor heb ik steeds het gevoel dat ik de palettes ga laten kapot vallen. Ook vind ik het een beetje jammer dat er amper matte oogschaduws in het Golden Bar palette zitten. Maar dat waren dan ook de minpuntjes voor mij.

Ik kocht het Mint Chocolate Palette en het Golden Bar Palette voor € 9,99 bij Kruidvat.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO