Home » BEAUTY » Waarom ik dol ben op de oliën van Holland en Barrett

Waarom ik dol ben op de oliën van Holland en Barrett

oliën van Holland en Barrett

Bij Holland en Barrett (vroeger de Tuinen en daarvoor nog de Essenza) vind je geweldige flesjes oliën die je op heel wat verschillende manieren kan gebruiken. Kijk vlug mee waarom ik er zo dol op ben.

Onlangs kocht ik drie nieuwe flesjes: avocado-, castor- en jojobaolie. Elke olie heeft zijn specifieke eigenschap, maar vaak meng ik de oliën om bijvoorbeeld make-up op een zachte en natuurlijke manier af te halen. Ik gebruik ook vaak olie om mijn haar net voor het wassen heel goed en diepgaand te hydrateren. Als laatste kan een beetje olie nooit kwaad om je huid te hydrateren.

Jojobaolie – €11,39

oliën van Holland en Barrett

Jojobaolie is in mijn ogen één van de beste oliën: het is een lichte olie, waardoor het makkelijk intrekt en talg zelfs oplost, waardoor de natuurlijke vetproductie in balans blijft. Het is ook de perfecte olie om droog haar en een jeukende hoofdhuid mee te behelpen.

Avocado-olie – €12,59

oliën van Holland en Barrett

Avocado-olie is echt een aanrader voor je huidverzorgingsroutine. Het wordt goed in de huid opgenomen en maakt het soepel en zacht. Doordat het effect heeft op de soepelheid van je huid, zou het zelfs rimpels en huidveroudering vertragen.

Castorolie – €9,39

oliën van Holland en Barrett

Castorolie, oftewel wonderolie, is een speciale olie. Het is heel dik en voelt anders aan dan een gewone olie. Het wordt vaak gebruikt om wimpers en wenkbrauwen dikker en voller te laten groeien. Doordat het zo’n dikke substantie is, maakt het haar immers dikker. Zelf gebruik ik het al een tijdje op mijn haar en ik heb het gevoel dat het er echt iets dikker en sterker van wordt.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!