Home » BEAUTY » Waarom ik teleurgesteld ben in Bio-Oil

Waarom ik teleurgesteld ben in Bio-Oil

Waarom ik teleurgesteld ben in Bio-Oil

Mijn gezicht verzorg ik ‘s avonds het liefste met olie. Mijn huidige is bijna op, dus bestelde ik er eentje van Bio-Oil, maar die stelde me zwaar teleur.

Waarom ik teleurgesteld ben in Bio-Oil

Online had ik al veel gelezen over deze magische olie. De reviews waren heel positief, ik heb zelfs amper negatieve comments gezien. Daarom besloot ik het te bestellen.

Waarom ik teleurgesteld ben in Bio-Oil

Normaal gezien ben ik altijd vrij kritisch als het op ingrediënten aankomt en kijk ik dit altijd na. Maar deze keer heb ik me laten vangen: door de naam dacht ik eigenlijk dat het een natuurlijk en biologisch product was…

Helemaal mis dus. Het voornaamste ingrediënt is Paraffinum Liquidum of gewoon minerale olie. Helemaal niets gezond of natuurlijk aan, want het is een derivaat van petroleum… En dat wil ik niet bepaald op mijn huid smeren. Bij sommige mensen zorgt dit goedje ervoor dat de huid verstopt en niet meer kan ademen. Dat zorgt op zijn beurt voor nog meer onzuiverheden. Plus, het is een chemische stof wat voor allergieën en huidirritaties kan zorgen.

Waarom ik teleurgesteld ben in Bio-Oil

Beetje valse marketing als je het mij vraagt. Jammer genoeg ben ik er zelf ook voor gevallen. Ach ja, met een naam als “Petroleum olie” zou het waarschijnlijk ook niet zo goed verkopen…

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!