Home » BEAUTY » Water met kalk: what to do

Water met kalk: what to do

Een grote uitdaging als je in Berlijn woont, is dat er het kraantjeswater heel veel kalk bevat. Maar hoe ga je daar precies mee om en hoe behandel je jouw haar?

In Berlijn ligt het kalkgehalte van het kraantjeswater jammer genoeg redelijk hoog. Gevolg: droog, futloos haar waar je niets mee kan doen. Na elke maand een nieuwe shampoo te proberen, heb ik nu toch eindelijk de ideale combinatie gevonden. Een ding is duidelijk: balsem, verzorging, conditioner heb ik nodig!

Thuis waste ik nooit mijn haar met L’Oréal, maar hier in Berlijn doet dit merk wonderen. Eerst was ik mijn haar met de L’Oréal Elvital Anti-Haarbreuk shampoo. Een paar druppeltjes en het vuil is uit mijn haar en het is meteen voorbereid op de voorraad conditioner die eraan komt. Na de shampoo was ik mijn haar met L’Oréal Hair Expertise 6-in-1 shampoo-crème! Ik weet nog steeds niet wat ik mij precies hierbij moet voorstellen, maar wauwie! Het werkt zeker en vast!

Na deze zesdelige mirakelspoeling ga ik voor de Anti-Haarbreuk conditioner van L’Oréal Elvital. Zo kan ik gemakkelijk al de knopen uit mijn haar kammen. Gevolg: een super zacht en glad resultaat. Het bewijs: sinds twee weken kan ik mijn haar gewoon loslaten, daarvoor moest ik het altijd in een staart of knot don.

Franse voornaam. Trotse Belg. Berlin based. Grote zus en oudste kind. Nail polish freak. Social media addict. Deadline junkie.