Home » LIFESTYLE » Wellness saturday in Thermae Boetfort

Wellness saturday in Thermae Boetfort

thermae boetfort

Wat is er beter dan heerlijk relaxen op een winterse zaterdagnamiddag? We gingen genieten bij Thermae Boetfort in Melsbroek.

Een dagje wellness doet altijd deugd, zeker na een drukke week vol koude winterdagen. Omdat Niels en ik onze ‘jubilee’ vierden besloten we dat in stijl te doen en kozen we voor Thermae Boetfort in Melsbroek, op 15 minuutjes van Leuven. Het eeuwenoude kasteeldomein herbergt naast uitgebreide wellnessfaciliteiten ook een restaurant en hotel. Wij gingen voor een eendaags arrangement zonder extra beautybehandelingen en met overnachting in ons eigen bedje in Leuven. Al was de verleiding groot eens je in het kasteel bent, om er toch ook een nachtje te blijven slapen…

Curia en moenia

Vernoemd naar de oude Romeinen heb je bij Thermae Boetfort twee afgescheiden gedeelten: eentje met badkleding en eentje zonder. Het is een aanrader om ze tijdens een bezoek aan de thermen echt allebei te doen, ook als je niet zo’n fan bent van naakte wellness. Ik was er eerst ook niet zo voor te vinden, maar na een wellness sessie in Berlijn afgelopen zomer, vind ik het best wel OK. De twee gedeeltes in Boetfort tellen allebei verschillende sauna’s, jacuzzi’s, een stoombad en buitenzwembad. Mijn favorieten waren de jaccuzzi en het buitenzwembad by night (met bijna vriestemperaturen buiten) en de zoutsteensauna!

Restaurant en hotel

Als je een hele dag in de thermen verblijft, kan je ‘s middags of ‘s avonds langsgaan bij het restaurant voor lunch. In het naaktgedeelte (Moenia) is een ook een bar waar je terecht kan voor drankjes en snacks. Het restaurant is gelegen in het kasteel van Boetfort zelf en heeft nog het traditionele interieur, inclusief meubels! Ook alle beautybehandelingen worden gedaan in het kasteel, dus je kan je hier een echte prinses wagen! Wie een tweedaagse wellness wil doen kan ook een nachtje blijven slapen, er zijn verschillende arrangementen beschikbaar.

Good to know

  • Thermae Boetfort is het grote zusje van de Thermae Grimbergen, ook in de Brusselse rand gelegen. In Merchtem is er ook een sportcentrum onder dezelfde naam.
  • Bij aankomst in de thermen krijg je een bandje om je pols waarmee je je eigen locker kan openen en je al je aankopen in de bar en restaurant mee kan registreren. Zo hoef je de thermen enkel te betreden met je badjas en handdoek en al de rest kan je vergeten! (afgezien van je armbandje dan natuurlijk)
  • Een dagje wellness kost je € 31,90. Je dient je slippers, badlinnen en badjas wel zelf mee te nemen of je kan deze huren voor € 7,50 bij de thermen zelf. Van maandag tot en met donderdag kan je na 18h naar de thermen voor € 28,90.

Krijgt coups de foudre van design interieur, nagellakkleurtjes, minimalistische juwelen, cultuursteden en schoenen, veel schoenen.