Home » BEAUTY » Werkt een natuurlijke deo echt?

Werkt een natuurlijke deo echt?

Sal of the earth deo

In mijn zoektocht naar natuurlijke producten besloot ik een natuurlijke deo te kopen. Ik ging voor de bekende Salt of the Earth deo.

Salt of the earth deo

Deze deo is eigenlijk een grote aluinsteen, ook wel een zoutsteen genoemd. Dat is dan ook het enige ingrediënt. Nope, deze steen doet je niet minder zweten, maar zorgt er wel voor dat er minder bacteriegroei ontstaat en dat je zweet dus niet gaat stinken. Je zweet er ook iets minder door, omdat de huid samen trekt. Zo komt de aluinsteen in de zweetkanaaltjes terecht komt, wat het zweten lichtjes belemmerd.

Dat klinkt perfect! Bovendien is aluin perfect gezond en ongevaarlijk. Het is een eeuwenoud middel tegen zweten.

Salt of the earth deo

Aluin is, zoals ik al zei, een steen en dus heel hard. Om het te gebruiken moet je de steen nat maken en zo op je oksels aanbrengen. Dit gaat heel makkelijk. Je oksels zijn na het aanbrengen lichtjes nat, maar het droogt snel op. Droog je de steen achteraf telkens af, dan gaat het wel een jaar mee!

Salt of the earth deo

Op een gewone dag werkt deze deo goed voor mij: ik ruik eigenlijk niets, geen aangename geur, maar ook geen zweetgeur. Spijtig genoeg is volstaat het niet op heel warme of actieve dagen. Het zweten wordt er niet minder op dan en ik ruik dan echt een zweetgeur. Spijtig, maar ik denk dat als ik het op warme dagen kan combineren met een natuurlijke deo met een lekker geurtje dat het wel werkt. Nu nog zoeken naar een natuurlijke deo met een geurtje dus!

Ik kocht de Salt of the Earth deo op Bol.com voor € 6,99.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!