Home » BEAUTY » YouTube made me buy it: Makeup Revolution Oval Brushes

YouTube made me buy it: Makeup Revolution Oval Brushes

YouTube made me buy it: Makeup Revolution Oval Brushes

YouTube heeft me weer eens nieuwsgierig gemaakt naar iets nieuws: de Artis Brushes. Ik vond bij Boozyshop deze dupes van Makeup Revolution, maar is het ook echt wat?

Makeup Revolution Contouring Precision Oval Makeup Brush Set

Als er iets is wat ik de afgelopen maanden echt bij iedere beauty guru zag voorbijkomen, dan zijn het wel de Artis Brushes. Deze brushes doen me denken aan de zachte haarborstel die ik als kind gebruikte of zelfs aan een tandenborstel, maar het is toch echt bedoeld voor make-up. De borstels bestaan uit vele haartjes, die dicht op elkaar staan. Zo zou het weinig product opslurpen, het product in de huid inmasseren én zorgen voor een goede dekking.

Makeup Revolution Contouring Precision Oval Makeup Brush Set

Prima, I’m down for een goede dekking, alles om mijn roodheden te verstoppen. Ik twijfelde dan ook geen seconde toen ik deze Contouring Precision Oval Makeup Brush Set van Makeup Revolution in de sale zag staan bij Boozyshop. De set bestaat uit een Oval Face Brush, een Oval Cheek Brush en een Oval Shape Brush.

Oval Face Brush

Ik was het meest benieuwd naar de grootste borstel uit de set, de Oval Face Brush. Het merk raadt deze borstel aan voor het uitblenden van contour, bronzer, blush of transparante poeder. Zelf gebruik ik het om mijn foundation mee aan te brengen en dat lukt prima! De borstel is erg groot, dus je hebt in no time je hele gezicht gedaan. Ook voelen de haartjes zacht aan op je gezicht en is de dekking echt top met deze borstel. Jep, deze Oval Face Brush heeft in no time mijn hartje weten te veroveren!

Oval Cheek Brush

Volgens Makeup Revolution is de Oval Cheek Brush perfect voor het contouren van je jukbeenderen. Eigenlijk contour ik nooit, ik ben er niet echt behendig in, maar verschillende YouTubers beweren dat het een stuk makkelijker is met oval brushes. Fine, dan geef ik het nog eens een kans. Deze borstel heeft volgens mij de perfecte maat om mijn jukbeenderen, maar ook mijn (dubbele) kin en voorhoofd mee te contouren. Ik merk wel dat het mijn contourpoeder niet zo makkelijk uitblend, het is vooral zichtbaar op het punt waar ik start met contouren, hoe hard ik ook maar blend. Daarom grijp ik terug naar de Oval Face Brush om de lijnen wat minder hard te maken. Ook voor highlighter boven mijn jukbeenderen vind ik deze borstel fijn én hier komt de foundation brush niet aan te pas.

Oval Shape Brush

De Oval Shape Brush zou dan weer een must zijn om te highlighten, schaduwen te creëren en concealer aan te brengen. Mij leek deze borstel ideaal om kleinere gebieden te contouren en highlighten zoals mijn neus of mijn cupidoboog. Maar eigenlijk vind ik deze toch nog wat te groot daarvoor, al helpt een beetje voorzichtigheid wel. Ik heb wel het gevoel dat de kleinere variant het product beter blendt en dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Full face met de Makeup Revolution Oval Brushes

Ben ik nu opeens een contour en highlight pro? Nope, maar ik merk wel dat door de vorm van de borstels het iets makkelijker gaat dan met mijn gewone borstels. Dus als ik eens all out wil gaan voor een feestje, dan grijp ik zeker naar de Oval Cheek en de Oval Shape brush. De Oval Face Brush is ondertussen wel een standaard geworden in mijn beautyroutine.

Ik kocht de Contouring Precision Oval Makeup Brush Set van Makeup Revolution voor €23,95 bij Boozyshop. De set is momenteel wel uitverkocht, maar ik gok dat deze bestseller binnenkort opnieuw beschikbaar is. De borstels zijn trouwens ook apart verkrijgbaar.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO