Home » LIFESTYLE » food & drinks » Zo maak je een overheerlijke wortelcake

Zo maak je een overheerlijke wortelcake

Zo maak je een overheerlijke wortelcake

Onlangs probeerde m’n lief en ik voor het eerst wortelcake: o-ver-heer-lijk! Dat wil ik zelf ook eens maken, dacht ik, dus ik ging aan de slag.

Dit heb je nodig:

  • 250 g wortelen
  • 265 g suiker
  • 120 ml sinaasappelsap
  • 60 ml kokosolie
  • 3 eieren
  • 60 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 265 g bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 3 kardemompeulen
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 65 g kokosschilfers
  • 250 g roomkaas
  • 400 g bloemsuiker

Ingrediënten

Zo maak je het:

Schil de wortels

1. Schil en rasp de wortels.

Plet de kardemom

2. Plet de kardemompeulen zodat je de zaden eruit kan halen.

Meng de ingrediënten

3. Meng de kardemomzaden, de wortelrasp, de suiker, de kokosolie, het sinaasappelsap, de eieren, de melk, het vanille-extract, de bloem, de bakpoeder, de kaneel, het zout en de kokosschilfers in een grote kom tot een egaal beslag.

4. Vet je bakvorm in met kokosolie en doe de helft van het beslag in de vorm. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC. Doe hetzelfde met de andere helft van het beslag.

Mix de roomkaas & de bloemsuiker

5. Mix nu de bloemsuiker met de roomkaas voor de frosting.

Smeer de frosting op de cake

6. Smeer frosting op de eerste cake. Plaats hier nu de tweede cake op en bestrijk ook deze royaal met de frosting.

Toegegeven, deze wortelcake is veel werk en stiekem ook wel een suikerbom. Maar tegelijk is ie overheerlijk en echt eens de moeite om zelf te maken! Zeker proberen. ;-)

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO