Home » LIFESTYLE » Zo overleef je de feestdagen

Zo overleef je de feestdagen

Zo overleef je de feestdagen

Voel je je tijdens de feestdagen wat tè beneveld? Met deze middeltjes ben je in no time weer zo fris als een (kerst)hoentje.

De eindejaarsfeesten: niets dan warmte, gezellige drukte, bijkletsen en lekker lang tafelen. Keerzijde van het verhaal: te veel decibel, te weinig zuurstof, overeten, stijf gezeten en redelijk beneveld. Om deze feestelijke ongemakken tegen te gaan, deel ik hier enkele lifehacks. Hou zo die non-stop festiviteiten fris en monter vol en geniet er eens te meer van.

Feesttafel Water

Water, water en de rest komt later. Compenseer je alcoholconsumptie door tussendoor wat aan te lengen met water. Lukt je dat niet goed, giet dan net voor het slapengaan nog minstens een half litertje water naar binnen. Voor wat extra hydratatie en energie is Kiowa Thee een aanrader.

Lifehack Face Mist

Heb je last van gloeiende wangen of kleurt je gezicht telkens enkele tinten roder per glas (rode) wijn? Kalmeer je huid met een verzorgende, tonifiërende gezichtsspray. Het Bio Druivenwater van Caudalie in handtasformaat (€ 7,90 voor 75 ml) heb ik zomer en winter op zak. Deze gezichtsmist is geurloos en zonder bewaarmiddelen.

Caudali Aanbrengen

Een andere topper onder de face toners is de Elementary Toning Mist van RainPharma (€ 37,95 voor 200 ml). Wil je meer weten over de producten van RainPharma en waarom ik zo een fan ben? Check dan dit artikel over het merk.

RainPharma Toning Mist

Beide gezichtssprays zijn 100% natuurlijk, hydraterend en verfrissend. Extra voordeel: ze fixeren ook je make-up.

Heb je even genoeg van al het feestgedruis? Zoek de frisse buitenlucht af en toe op bij gebrek aan zuurstof. Is dat te freezing-koud? Zonder je regelmatig af van alle prikkels en (kerst)gelal met een badkamerbezoekje. Om dan toch aan de nodige verfrissing te komen, hou je polsen een keer onder koud water. Wat ook voor een topverfrissing zorgt zonder dat je van tafel hoeft te gaan, is de Ice Blue Cool Dab-On van N° 4711 (€ 5,35).

Cool Dab-On Feesttafel

Geef jezelf wat instant verkoeling en gebruik deze Dab-On op je voorhoofd, je slapen, in je hals of nek. Deze Ice Blue Cool depper heeft een fijne frisse geur en werkt verlichtend bij hoofdpijn.

Over hoofdpijn gesproken … dit is een niet weg te denken party-pooper. Heb je last van erge hoofdpijn of migraine? Maak kennis met de M-Grain Essential Oil van Young Living.

M Grain Zoom

Deze essentiële olie-mengeling op basis van onder meer basilicum, marjolein, lavendel en pepermunt is niet van de goedkoopste: € 62,88 per flesje van 15 ml. Vandaar dat ik via de webshop van Therai dit rollerflesje met 20 druppels onverdunde pure M-grain olie kocht voor € 6,50 (verzendingskosten inbegrepen). De verdunde versie heb je voor € 4,50. Zo wordt dit middeltje toch betaalbaar en is het een beter alternatief voor pijnstillers.

M Grain Derde Oog

Breng M-grain aan op je slapen, achteraan je nek en je derde oog. Aangezien ik nog niet zo thuis ben in de wereld van chakra’s of meer-ogen: gewoon aanbrengen in het midden van je voorhoofd voor een snelle verlichting.

Stijf gezeten en last van wat stramheid? Bij Di kocht ik de Weleda Arnica Massageolie (€ 1,59 voor 10 ml) in reisformaat.

Lifehack Weleda

Een beetje van deze massageolie zorgt al voor wat ontspanning en versoepeling van je spieren. Verder heeft deze olie een fijn verwarmend effect. Ideaal dus in deze reeks verlichtende middeltjes tegen feestelijke ongemakken.

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.