Home » BEAUTY » Zo rock je moeilijke lipkleuren toch!

Zo rock je moeilijke lipkleuren toch!

Zo rock je moeilijke lipkleuren toch!

Heb jij een té nude of té bruine lipstick? Have no fear, Anneleen is here: met deze tips rock je die moeilijke lipkleuren in no time!

Ik trotseer veel lipkleuren die anderen misschien als ondraagbaar labelen. Maar sommige kleuren zijn zo moeilijk, dat ik ze zelfs niet aandurf. Ofwel zijn ze net als de Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour in Raw Embrace té licht, wat me een doodse look geeft. Ofwel hebben ze een poepkleur zoals de Bourjois Rouge Velvet The Lipstick in Brownette en niemand wilt zo rondlopen.

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour in Raw Embrace & Bourjois Rouge Velvet The Lipstick in Brownette

Dan maar niet opdoen? Zou zonde zijn, dus ging ik op zoek naar oplossingen voor dat probleem. Oplossing numero uno en ook mijn favoriete manier om die moeilijke lipkleuren te rocken: de ombré lip. Combineer de moeilijke kleur met een draagbare kleur die iets lichter of donkerder is and you’re good to go!

Kat Von D Bow N Arrow

Basically omlijn je je lippen met een donkere kleur en vul je ze op met een lichtere kleur. De Everlasting Liquid Lipstick van KVD in Bow N Arrow was de perfecte kleur om beide lipsticks mee te combineren.

Rimmel Raw Embrace

Bij de eerste combo omlijnde ik mijn lippen met Bow N Arrow en vulde ik ze op met Raw Embrace van Rimmel. Ik raad die liquid lipsticks van Rimmel trouwens echt af: zo uitdrogend! Het merk heeft wel heel wat goede én mooie gewone lipsticks in het assortiment, die raad ik wel aan. Anyways, deze combo gaf me een prachtige nude lip, love it!

Bourjois Brownette

De tweede combo pakte ik omgekeerd aan: de Bourjois lipstick in Brownette om uit te lijnen en Bow & Arrow om op te vullen. Resultaat: een donkere nude lip die ideaal is als je graag donkere lipstick draagt, maar er op een doordeweekse dag niet voor durft te gaan. Oh, en over de Velvet The Lipstick collectie van Bourjois ben ik erreug tevreden: mooie, creamy en gepigmenteerde lipsticks, as it should be.

Lipliner en moeilijke kleur

Een andere optie om moeilijke lipkleuren draagbaar te maken is lipliner eronder te dragen. Daardoor verander je de basis en oogt die moeilijke kleur ook heel anders. Kies dan wel sowieso voor een lipliner die je leuk vindt en die goed past bij de moeilijke kleur. Zo kan rood perfect bij Brownette, maar is paars misschien toch niet de beste combinatie. In ieder geval creëer je zo een unieke kleur. Probeer het dus ook eens bij een lipkleur die je wel leuk vindt: geeft je weer wat meer make-up opties. ;-)

Of breng de moeilijke lipkleur aan als liptopper. Dat deed ik hier met Raw Embrace van Rimmel. Ik bracht eerst de Everlasting Liquid Lipstick van KVD in Lolita II aan op m’n lippen en ging er dan lichtjes over met Raw Embrace. Et voilà: een prachtige én unieke kleur die me zelfs écht goed bevalt.

Lipstick over lipstick

Je ziet: er zijn genoeg trucjes om die moeilijke lipkleuren toch draagbaar te maken!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO