Home » BEAUTY » Zo werkt een bleach bath

Zo werkt een bleach bath

Zo werkt een bleach bath

Wil je je lokken bleken zonder al te veel schade aan te richten? Een bleach bath is the way to go: ik leg je hier er alles over uit.

Time for a change, dacht ik zo. Wat die verandering precies is, lees je heel binnenkort op MllsDeMode. In ieder geval, ik had geen zin om door het bleekmiddel een paar weken met een zeer uitgedroogde hoofdhuid rond te lopen. Gelukkig is er een alternatief: een bleach bath.

Whut whut now? Een bleach bath is een milde vorm van je haar bleken. Basically voeg je shampoo en eventueel conditioner toe aan het bleekmiddel zodat het spul zachter is voor je haar. Leuk extraatje: een bleach bath is ook makkelijker om aan te brengen dan gewone bleach.

Wat heb je nodig?

  • 25 gr bleekpoeder
  • 50 ml ontwikkelaar (20 vol/6%)
  • 10 gr shampoo
  • 5 gr conditioner
  • 15 gr water
  • Handschoenen
  • Een kommetje om de ingrediënten te mixen
  • Een haarverfborstel

Benodigdheden

Hoe werkt het?

Opgelet: ik ben geen kapper. Ik heb deze methode zelf geprobeerd na wat research en ben niet over 1 nacht ijs gegaan ervoor. Ik beweer dus ook niet dat dit voor jou de beste methode is. Bleken kan je sowieso beter door een professional laten doen.

1. Maak je haar nat.

2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in het kommetje en vermeng ze met de haarverfborstel.

3. Breng het goedje aan op je haar. Begin met de lengtes. De wortels doe je pas de laatste 5 minuten, want die hebben niet zoveel nodig.

4. Laat dit zo’n halfuur intrekken en spoel het dan uit. Hou dit wel continu in de gaten: begint je haar er slierterig uit te zien, spoel het spul er dan meteen uit.

5. Hierna kan je een masker inbrengen om de droge hoofdhuid tegen te gaan. Ik liet mijn haarmasker een uur intrekken.

Haarkleur ervoor

Dit was hoe m’n haar eruit zag vóór het bleach bath

Tadaaaaa: mijn haar is gemiddeld 2 tinten lichter. En jep, dit is inderdaad een pak milder dan gewoon bleken. Mijn hoofdhuid voelt minder uitgedroogd. Keerzijde: dit is een langer proces. Een blank canvas om deftig over te verven heb ik nog niet. De bedoeling is om nu m’n hoofdhuid 2 weken rust te geven en dan nog eens een bleach bath te doen.

Haarkleur erna

En zo zien mijn lokken er nu uit van kleur

Je vraagt je nu misschien of waarom ik niet gewoon een hogere ontwikkelaar gebruik. Dan bleekt het toch sneller? Klopt, maar 30 en 40 vol zijn heel agressief voor je haar. Daar blijf ik liever van weg, ook al betekent dat vaker een bleach bath doen. Laat wel genoeg tijd tussen 2 bleach baths.

Je kan dit proces ook perfect op droog haar doen, dat zou zelfs beter werken. Ik koos ervoor op mijn lokken nat te maken, omdat dat makkelijker aanbrengt. En om nog beter te bleken, doe je ook best een douchekap op. Door de hitte werkt het bleekmiddel beter. Maar dan geldt nog dat je het deftig in de gaten moet houden! Laatste tip: ga nadien nog aan de slag met toner. Ik heb daar even mee gewacht, omdat toner ook een aanslag is op je hoofdhuid.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO